Vazhdojnë protestat në Rumani, kërkojnë largimin e qeverisë.

Në Rumani vazhdojnë protestat kundër qeverisë. Në Bukuresht turma tani kërkon dorëheqjen e qeverisë dhe zgjedhje të reja. Edhe pse të fundit janë mbajtur vetëm dy muaj më parë, më 11 dhjetor të vitit të kaluar.

Dragoush, një protestues, ka thënë: Unë nuk kam asnjë besim në këtë qeveri. Ata bëjnë të kundërtën e asaj që thonë. Derisa ata të mbajnë premtimet e tyre, ne do të rrimë këtu. Ne duam një atdhe më të mirë, kjo është arsyeja pse jemi këtu. Ne duam të zbatohet drejtësia. Ne duam që të na dëgjojnë dhe respektojnë të drejtat tona. Ne nuk jemi në shesh për pagat ose pensionet, ne jemi këtu për një parim, për një ide, dhe kur bashkohemi të gjithë së bashku për një koncept, ne bëhemi shumë të fortë.

Qeveria Social Demokratike ka kaluar një votë mosbesimi në parlament, dy ministrat, të tregtisë dhe të drejtësisë, kanë dhënë dorëheqjen.

Dekreti i quajtur “të shpëtojmë të korruptuarit” i cili kishte vendosur zjarrin pluhur është tërhequr dhe kryeministri i ka kërkuar parlamentit që të nxjerrë ligje kundër korrupsionit.

Por rumunët mbeten ende të mobilizuar.