Kjo është kënga e këngëtarit me famë botërore që ia kushtoi Kosovës

Këngëtari i njohur James Blunt ishte pjesë e KFOR-it në Kosovë, vuajtjet, maltretimet, lotët e shpresat e popullit shqiptar e kanë frymëzuar artistin për të sjellë këngë të cilat dëgjohen edhe sot.

Pas luftës në Kosovë NATO ka sjellë edhe paqeruajtës nga vende të ndryshme për të ruajtur paqen në Kosovë. Në mesin e tyre ishte edhe këngëtari James Blunt nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Gjatë kohës që ai ka qëndruar në Kosovë ai gjithashtu është inspiruar dhe ka kompozuar muzikë, kënga “No Bravery” është një nga to.

Një këngë më një tekst që bënë që mornicat të na shfaqën në trup gjersa e dëgjojmë. Vuajtjet, vrasjet, shpresat e lotët e njeriut kosovar përshkruhen përmes kësaj kënge.

“Këtu ka fëmijë që po qëndrojnë me krahë të hapur drejt qielli, lot që thahen në fytyrën e tyre”, është një pjesë e tekstit i cili vazhdon me “shtëpi të djegura që nuk riparohen, era e vdekje është në ajër”.

“Të moshuar, që bien në gjunjë për të pranuar fatin e tyre. Gra dhe bija të prera dhe të përdhunuara. Një brez i përmbyt në urrejtje”, është një pjesë tjetër nga kënga e të cilën mund ta dëgjoni të plotë ne youtube/James Blunt – No Bravery.