E dini pse zgjoheni të etur në mëngjes ?

E dini pse zgjoheni të etur në mëngjes ?Zgjoheni të etur në mëngjes, me siguri kjo ka lidhje me mungesën e gjumit.

Nesë për arsye të ndryshme dëshironi të flini më pak orë gjumë keni një arsye më shumë për të mos e berë këtë, pasi mosplotësimi i gjumit 7-8 orë mund të sjellë dehidratimin e trupit.

Sipas një studimi të madh që ka përfshirë mbi 25.000 vullnetarë mes Kinës dhe Shteteve të Bashkuara, ata që flenë shumë pak e kanë rrezikun e dehidrimit në trup 15-59 % , më të lartë se ata që ndjekin ritmet e rregullta të gjumit duke respektuar 8 orarshin.

Sipas po këtij studimi të ndjerit jo në formë në mëngjes varet po nga dehidratimi i trupit. Një gotë ujë kur zgjoheni në mëngjes mund ti lehtësojë disi këto siptoma.