Ndahet çmimi NOBEL për Ekonominë, kush janë dy fituesit.

Ndahet çmimi NOBEL për Ekonominë, kush janë dy fituesit.

Çmimi Nobel në Ekonomi është fituar nga William F. Nordhaus dhe Paul M. Romer.

Paul Romer u vlerësua për integrimin e risive tekonologjike  në analizën makroekononmike afatgjatë.

William F. Nordhaus u vlerësua për çështjen e ndryshimeve klimatike në analiza afatgjata markoekonomike.

Romer e Nordhaus janë dy ekonomist amerikanë. Romer është i lindur në vitin 1955 në Denver, në Kolorado, i cili ishte ish-ekonomist i Roy Romer dhe zëvendës president i Bankës Botërore deri në korrik të vitit të kaluar. Më parë ka qenë profesor në Universitetin e Stanfordit prestigjioz. Nordhaus është mësues i Universitetit të Yale, i cili është lindur në 1941 dhe ka studiuar në Albuquerque në Neë Mexico. Ishte një konsulent i ekonomisë gjatë administratës dhe ka shkruar shumë libra, ndër të cilët edhe libri i ekonomisë së shkruar me çmimin Nobel tjetër, Paul Samuelson.